Cena ura čiščenja

biba  

član od: 26.10.2004

sporočila: 542

17. mar 2007 19:42

Najboljšo ceno boste ugotovile s tem, da se vprašate za koliko bi to ve počele.

Če se vam zdi da bi vam bilo dovolj 5 € na uro dovolj, potem je dovolj.

biba

pouhek  

član od: 24.8.2005

sporočila: 273

17. mar 2007 20:45

Bo skoraj 7let, kar so pri nas ponedeljki rezervirani za tedensko čiščenje in likanje. Je že ritual, od 7:30 - 8:00 čvek ob kavici z našo gospodinjo, nakar vask po svoje.  Ključ hše ima že od vsega začetka, to pove vse. Plačujem ji 5 Eur/h in si jih zasluži. Ne bi je menjal, pa makar pride katera s ponudbo za 2Eura :))

 Vam, katerih možje so proti gosp. pomočnicam, predlagam naslednje. Naj sami, poskusijo vsaj svoje perilo likati :))  Bodo hitro spremenili odnos do ... 

Jaz, je ne dam ! 

siba

tumpika  

član od: 14.3.2006

sporočila: 1324

17. mar 2007 22:45

Siba, lehko ti jaz to zastojn spucam pa speglam, samo ne tak rano vjutro. Aja, neš je menjo! tumpika

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

17. mar 2007 23:31

 

Moram reči, da sem malce razočarana, ko berem, da so možje proti temu, da bi si njihove partnereke omislile pomoč v gospodinjstvu. Zato morda res ne bi bil odveč predlog, da za začetek nekajmalega poskusijo sami, saj imamo tudi me vso pravico biti kdaj utrujene. Moj ni bil nikdar proti temu, da si omislim pomoč, kvečjemu podprl je mojo odločitev. Tašča je sprva rekla, da bo ona tudi v naprej čistila sama, a ni dolgo trajalo - ista gospa čisti enkrat na 14 dni tudi pri njej. Bi še večkrat, a je zelo zasedena, ker v času, ko je še bila prosta, pa je tašča in svakinja nista potrebovali, si je našla druge stranke. Ki imajo zdaj, ko bi jo vsi imeli, seveda prednost. 

 

Barolina, glede organiziranja v družini je pa tako: verjetno si spregledala, da nam tri krat nateden kuhajo tri babice, po en dan v tednu vsaka. Tako se pač organizira naša družina. In ker si strošek za gospo, ki kuha ostala dva dneva, razdeliva s svakinjo, saj živimo pod isto streho, je strošek seveda polovičen. Smo se kot velika družina temu primerno organizirali.

 

Doma veliko postorimo sami, sploh likanje je prevzela hčera, pa jaz to počnem, če že mama ne vskoči; tudi mož je včasih kaj skuhal, pospravil, dal perilo prat in celo zlikal je, ko sem jaz imela takšno službo, da me veliko časa ni bilo doma. Zato nam je pomoč, kot jo imamo že nekaj let, toliko bolj dragocena.

 

CIla, s tistim mladim vrtnarjem ne bo nič...."štiha" en grobar (čisto resno!), tudi sin je spreten pri tem delu, tako da nekaj časa še ne bova skregani.... 

 

Zavedam se, da si vsi ne morejo omisliti pomoči. Tudi to je eden razlogov, da toliko bolj cenim pomoč, ki jo imam. Še kako bi jo bila potrebovala danes, ko smo žagali veje in jih s prikolico vozili na ekološki otok, pa mož zaradi operacije ni mogel pomagat in smo otroka in jaz opravili vse sami...In je ostal neposesan in neumit hodnik od vrha do kleti (pet etaž). Tako da trikrat ugibajte, kaj me čaka jutri dopoldan, pred nedeljskim dežurstvom v službi...

 

Saj res, ja  začeli smo pa s ceno. Pa dobro, saj vse ostaja pod isto temo, smo le malo mnenja izmenjali.

Pozdrav vsem, Mamamia 

 

 

 

 

 

mamamia

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15823

17. mar 2007 23:47

 

Barolina, zapisala si, da očitno živiva v različno mislečih družinah....Ne vem, morda se motim, a sem tu zaznala nek podton.

 

Glej, mi smo velika družina, deset nas živi v eni hiši, in ker tako funkcioniramo že večkot dvajset let, pa nam strehe še ni odneslo v zrak, je jasno, da se tudi mi veliko pogovarjamo in dogovarjamo, da smo torej družina, ki dobro funkcionira. S tem dejstvom nima socialni status  čisto nič.

Ker sva dve materi polno zaposleni,  s popolnoma neurejenim in predvsem nepredvidljivim delovnim časom, je bilo treba najti rešitev, da imajo otroci vsak dan spodobno kosilo pri domači mizi. Zato pomoč v gospodinjstvu med tednom. In tu spet nastopi družina - kuhat hodita tudi babici, ki ne živita v hiši (moja mama in tašča od svakinje) in to za obe mladi družini, enako tašča, ki živi z nami v hiši. Otroci imajo svoje obveznosti v hiši, ki jih izpolnjujejo, tudi mi se nadelamo, ker nam babice ne čistijo in ne likajo (izjemoma kdaj moja mama, če je res sila) itd.

 

Hotela sem reči samo to: pomoč v gospodinjstvu od zunaj ne pomeni nujno, da se v družini ne dogovarjamo, da vsi ne delamo in si ne pomagamo, kot si morda pomislila, preden si napisala, da živimo v različno mislečih družinah. Pa da ne boš mislila, da kaj zamerim. Sploh ne, daleč od tega sem. Zato sem tudi napisala teh nekaj vrstic v pojasnilo, ker sem na svojo družino in odnose v njej namreč zelo občutljiva. 

 Pozdrav, Mamamia

 

mamamia

gordi  

član od: 27.12.2005

sporočila: 24

18. mar 2007 11:19

Mamamija,lepo si to napisala,ti kar zavidam tole tvojo organizacijo,jaz namreč delam fizično v službi,a kljub temu si ne morem to privoščiti,ker je moja plača zelo nizka,a z organizacijo se tudi to da,in si razporeeddiš delo,to čisto odvisno kako se znaš obrniti,res pa rana ura zlata ura! lep pozdrav gordi

pouhek  

član od: 24.8.2005

sporočila: 273

18. mar 2007 12:51

tumpika je napisal/a:
Siba, lehko ti jaz to zastojn spucam pa speglam, samo ne tak rano vjutro. Aja, neš je menjo! tumpika

Čuj, dobro ven kak se to začne, še boj pa kak heja. Najpre zastojn, potle tista bluza, pa toti šolni so zaj moderni ... Nede dugo, pa mo že san liko pa puco.. V juniji , peli me na kul. srečaje f Izolo. Sn čula, ke je morje večo, kak ptujsko jezero.  Krez po leta- kove lepe ringle sn gnes pr zlatari vidla ...

Naša gospodija pa je skromna ženska. Je zadovolna že s ten, če ji nea pozabin na konci mesca plačati :))

Tumpa, zaj  dok si še mlada, te je treba ahtati. Ti, si boj za večerko ponucati

siba Sporočilo je spremenil(a) SIBA dne 18. mar 2007 13:22:48

Venturini  

član od: 29.1.2002

sporočila: 1692

18. mar 2007 13:24

 

Sedaj pa vse razumem.

 

Lp Saša

Mir in dobro!

tumpika  

član od: 14.3.2006

sporočila: 1324

18. mar 2007 17:49

SIBA, se ti vidi, ka si blizi zaostalih Haloz duma. Gnesdenešji smo babe v službi, pa si lehko pluzne pa šolne same kupimo. Tudi šoferskiga mamo, pa avteka glihtak, se lehko same na morje pelamo. Ringlov, prstanof pa ketnc jaz nena nosim. Tisto za večerko ponucati pa nea razmem. tumpika

Pavlika  

član od: 12.1.2006

sporočila: 45

18. mar 2007 19:28

Siba in Tumpika... Skoraj sem s stola padla od smeha... Vsa čast! Pavlika

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti